måndag 29 april 2013

Suzanne Collins


Författaren Suzannes Collins är född 1962, alltså är hon 51 år nu. Hon är bosatt i Connecticut, USA med familj och sina många katter. Suzannes genombrott blev med sin författarekarriär som manusförfattare till tv-program på dels kanalen Nickelodeon.


När hon skrev barnboken The Undreland Chronicles (som på svenska blir Alice i Underlandet) blev hon riktigt stor och kunde kallas författare på riktigt.


Suzanne Collins har skrivit många böcker och hon fick tips av sin vän av att försöka att bli barnboksförfattare och det gick superbra. Tänk om vännen inte sagt åt henne, då hade hennes karriär aldrig blivit så stor.
Suzanne har fått hela 13 priser för manus och böcker under åren.

Hennes senaste projekt är triologin Hungerspelen som har blivit riktigt stor. Boken hon skrivit har legat på topplistan i New York i mer en 60 veckor. Det har till och med gjorts en film på första boken.

Av: Fanny 5a



2 kommentarer:

  1. Din text var superbra!

    Du skriver jättebra texter, du fick med bra fakta och du använder mycket begrepp, du kanske borde tänka på att läsa igenom texten innan du publicerar den för det var några slarvfel, men annars var det en jättebra text.

    SvaraRadera
  2. Bra önskan Hajer. Ibland ser man inte sina egna misstag utan det kan vara bra att någon annan läser sin egen text. Du har fått med bra och intressant fakta. Jag visste inte att hon hade skrivit Alice i Underlandet. Nu lärde jag mig något nytt! Du arbetar mycket bra på lektioner och är noga med källorna! Härligt!

    SvaraRadera