måndag 29 april 2013

Katter


Det fins många olika katt raser. katter har mycket muskler. Dom kann väga från 3-6 Kg. Katter brukar bli 12 år men det är inte omöjligt att dom blir 20 år. Katten är släkt med Lejon,lejopard och vårt inhemska Lodjur. Katter är specialister på att jaga och döda växätare. Förut trodde man att tamkatter utväklades av afrikanska vild katter. Förut trodde man också att katter var gudar för att dom jagade bort skadade djur och Eypterna slapp svälta. Så katter var ju typ deras favorit djur. Katt djur fins på alla värdsdel förutom Australien för att det är så varmt där. I mitten av 1800-talet komm utrycket raskatteroch det bestog av många olika katter som har funits i många tusen år. Katterna är lika oss meniskor. Dom är degg djur som oss och funktionen i vår kropp är lika.

källa:www.katter.nu

3 kommentarer:

  1. Stjärna 1: Det var en väldig bra text och jag skulle kunna läsa denna texten hur många gånger jag vill.
    Stjärna 2: Jag har lärt mig mycket om katter nu så tack.
    Önskan: Träna lite på att ha stor bokstav och ha mellanrum.

    SvaraRadera
  2. Bra och intressant faktatext, men till nästa gång, tänk på stavning och stor bokstav. Annars var texten jätte bra Meena:)
    //Felicia :D

    SvaraRadera
  3. Dina kompisar har gett dig bra tips! Du måste tänka på storbokstav och punkt när du skriver. Be även en kompis att läsa igenom din text när du är färdig!! Du har lyckats plockat ut viktig fakta och skrivit med egna ord så man lätt förstår texten! Härligt Meena!!

    SvaraRadera