måndag 29 april 2013

Justin Bieber


Justin Bieber är en 19-årig kanadensisk artist. Han är född den 1:a mars 1994 kl. 00:56 på St. Judes Hospital i Stratford, Ontario, Kanada.

Hans mamma, Patricia (men man kallar henne Pattie) Mallette var endast 17 år när hon fick Justin, och Justin var bara 18 månader när hans pappa lämnade de. De hade inte mycket pengar så hans mamma fick väldigt mycket hjälp av sina föräldrar.

Justin kan spela väldigt många instrument bl.a. piano, gitarr, trummor och lite trumpet. Han var bara 2 år när han började spela lite trummor, och han fick lära sig spela gitarr av hans mammas kompis.

När Justin var 12 år var han med i en sångtävling då han sjöng So Sick av Ne-Yo, som är en av hans favoritlåtar. Tyvärr så kom han på andra plats.

Justins mamma var väldigt stolt över vad Justin kunde göra så hon spelade in när han sjöng och spelade instrument. Hon la upp hans videos på Youtube så att släkten skulle kunna få se vad han kunde göra, men det var inte bara släkten som såg hans videos. Han fick flera miljoner visningar, och massor av kommentarer. Den första kommentaren han fick var att han skulle bli känd någon dag.

År 2008 såg Justin’s manager Scooter Braun, hans videos och ville genast skriva skivkontrakt med Justin. Han gjorde allt möjligt för att få tag på de. Tillslut fick han äntligen tag på deras nummer och ringde hans mamma direkt. Det tog 3 timmar för Scooter att övertala Pattie att få de att flyga över till Atlanta. Han sa att ifall de fortfarande inte ville det när de var i Atlanta så skulle det få vara en gratis semester för de.
De bestämde sig för att åka dit och det var första gången Justin hade lämnat Kanada. När de var där så träffade de Scooter och han ville att Justin skulle träffa Usher för att han skulle få lyssna på Justin sjunga. När Justin fick träffa Usher flippade han nästan ur för att var ett väldigt stort fan av honom.

När han sjöng för honom så sjöng han låten U Got It Bad av Usher. Usher visste direkt att han ville ha med Justin i sitt skivbolag. Men han fick vänta med det, för att Justin hade någon annan som också ville ha honom i sitt skivbolag. Det var Justin Timberlake. Han fick träffa Justin och då skulle Bieber få välja vem han skulle skriva ett skivkontrakt med. Han valde Usher.

År 2009 kom hans första singel “One Time” äntligen ut. Den kom på 12:e plats på Billboard-listan. Efter ett tag kom hans första album “My World” ut. Senare släppte han ut “My World 2.0” som innehåller vissa låtar från “My World” men även vissa nya låtar.

I februari 2011 släppte Bieber ut sin film “Never Say Never” som kom ut i 3D på bio. Där får man reda på massor av hur han hade det innan blev känd, hur han blev upptäckt och om när han uppträder på Madison Square Garden som han sålde ut på 22 minuter.

I november 2011 släppte han ut sitt andra album. Det var inte vilket album som helst, utan det var ett julalbum. I det albumet så gjorde han en låt med Boyz II Men som han väldigt länge älskat. Han gjorde även duet med Mariah Carey med hennes väldigt kända låt “All I Want For Christmas Is You”.

Den 19 Juni kom Justins tredje album “Believe” ut. Han arbetade med rappare som Nicki Minaj, Drake, Ludacris & Big Sean. Han gjorde även ett Acoustic-album av Believe i Januari. Där gjorde han Acoustic-versioner av några hans låtar från Believe, men han släppte även några nya låtar med albumet som heter “Nothing Like Us”, “I Would” och “Yellow Raincoat”.

Han håller på med ett nytt album nu men man vet inte när det kommer ut.

Källa:

Justinbiebermusic.com

Never Say Never (Justin’s film)

Justin Bieber - Bara Början

Intervjuer

4 kommentarer:

  1. väldigt tydlig text och inte så svåra ord så den var lätt läst. bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Väldigt bra text Hajer du kan typ allt om honom bra jobbat
    Solin

    SvaraRadera
  3. Det märks att du tycker om ämnet. Du kan mycket fakta. När du skriver så långa texter kan det vara skönt för läsaren att få underrubriker. Exempel "uppväxten" "karriären" eller annat. Det märks att du arbetat hårt med din text, Hajer!

    SvaraRadera