fredag 30 augusti 2013

Veckobrev vecka 35



Glad fredag på er!

Vad roligt att så många av er föräldrar kom på föräldramötet. Det känns bra att vi alla samarbetar nu för att få detta sista året på Rösjöskolan att bli så bra som möjligt och för att förbereda eleverna på vad som komma skall i år 7.

Jaha, så har en vecka till nått sitt slut och vi har så smått börjat komma igång med allt vad vi ska arbeta med i höst. Som vi berättade på mötet så har klassen delats in i “familjer” som vi kommer att återkomma till under året. Just nu använder vi “familjerna” till att prata och lära oss om vardagsekonomi. Fråga hemma så får de berätta mer.

Vi har också satt igång ett skrivprojekt som heter Monstret och som ni kommer att få bekanta er med under hösten. Det kommer att bli 19 st (varsin) bok som alla har 9 kapitel, samma grundstruktur, men olika huvudpersoner och i viss mån handling, beroende på vem som har skrivit den. Detta kommer vi lägga ut på bloggen så småningom.

I matematiken håller vi på med vinklar. Ni får väldigt gärna träna 90, 180, 360 grader hemma samt rät, trubbig,spetsig vinkel. Träna gärna också på att vinkelsumman i en triangel ALLTID är 180 grader.

Nästa vecka är det skolfoto på onsdag så idrotten uteblir. Fredagens idrottslektion är utomhus.

I övrigt har vi repeterat lite under veckan och känner oss nu redo för att gå vidare och lära oss en hel massa nytt. Läxor kommer igång nästa vecka, så det är bra om ni håller koll på bloggen om vad som gäller.

Vi är tacksamma om vi kan få in utvecklingssamtalslapparna senast på måndag.

Trevlig helg!!

// Karin & Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar