fredag 24 maj 2013

veckobrev v.21

Hej!

En intensiv vecka är över med massor av roligheter. 
I tisdags hade röda gruppen sin hemkunskap. Det bjöds på tzatsiki till förrätt, kycklingspett och hemmagjord potatissallad till varmrätt och brownie till efterrätt. Mums! 
Fler bilder finns att hitta på klassens sida. Se länk nedan. 

 




I onsdags åkte hela mellanstadiet på Rösjöskolan till Sollentuna Vallen. Vi tränade grenarna höjdhopp, längdhopp, 60meter, Kula och kast med liten boll. Vädret såg inte lovande ut men vi hade en fantastisk dag. Lagom temperatur och inget regn. Vi gratulerar även Liam som stötte kula längst (6,42 meter) och fick då ett diplom för bästa stöten för dagen. Mysigt att komma iväg från skolan och göra något annat för en dag!




Idag fredag har vi använt IT i skogen. Vi har på de som ville och hade mobiler, laddat ner appen "Runkeeper". Vi har sedan gett oss ut i Rösjöspåret och mätt sträckor och tagit tid på vår löparrunda. Vi avslutade med bollburken. Vi fick sedan besök i klassrummet av Fred som arbetar som brandman i Sollentuna. Han berättade vad man gör när man är brandman, hur det går till när de får larm och även hur vi ska agera om det skulle börja att brinna. Många bra frågor ställdes och självklart kom frågor angående läget i Husby upp. 

Fred gav alla elever en läxa över helgen. Det var att gå hem och se hur många brandvarnare man har hemma samt att fråga hur många som bytt batterier nyligen på dessa!




Nästa vecka är en "vanlig vecka". Vi fortsätter arbeta med Europa och de vanliga ämnena. 
Önskar er alla en trevlig helg!

mvh/Linda, Karin och Jesper




1 kommentar: