fredag 17 maj 2013

veckobrev v.20

Hej!

Den här veckan har varit fantastisk skön. Solen lyser och värmer och vi har kunnat lämna jackan kvar i hallen när vi går ut på rast. Dock tjatar jag på eleverna som tror att det redan är sommar. Många är förkylda och går väldigt tunt klädda. En tunnare långtröja i skuggan bör man ha då det kommer kalla vindar fortfarande.

Vi har påbörjat arbete om Europa. Vi har börjat med västra Europa och har ett litet läxförhör på ländernas placering samt namnen på huvudstäderna på måndag. Vi har gjort egna arbeten om länderna och samtalat om vad som kännetecknar just det landet. Idag kom vi in på diskussion om Tyskland och andra världskriget. Vi läste i vår bok om en man som suttit i koncentrationsläger. Det en väldigt bra diskussion som säkert kommer att fortsätta hemma vid köksbordet. Kan vara bra för er att veta om detta.

Ett annat stort samtalsämne var skottlossningen som ägde rum igår kväll på Edsberg. Ni ska ha fått ett mail angående detta av Mikael Gustavsson.

En annan viktig händelse denna vecka var att en tjuvgömma hittades i skogen av några av eleverna. Klockor och några halsband hittades och har överlämnats till Polisen. Mikael Gustavsson lämnade över dessa till Polisen och har lovat klassen att rapportera om han hör något nytt.

Eleverna i blågrupp lagade en fantastisk god lunch i tisdags. Eleverna har helt själva komponerat ihop menyn samt hittat recept, handlat och tillagat. Mums säger jag som bara får sitta där och bli serverad en god lunch!!!
Nästa tisdag är det röda gruppens tur!

Efter en sådan spännande vecka tar vi nu helg.
Nästa vecka är det matsäck på onsdag då vi ska på friidrottsdag hela dagen. (se tidigare inlägg i bloggen)
Det är mycket pollen i luften, så allergimediciner är bra att ta med utifall att. Även andra mediciner ex. sprutor är bra att ha i väskan en sådan dag. Om det är varmt, tänk på att ha med dricka!

v.21
må. Husbygge- blå
tis. Hemkunskap - röd
ons. Friidrott + matsäck
tor.
fre. Brandkåren på besök


Trevlig helg// Linda, Karin och Jesper





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar